“als tiener startte ik aan de afwas van restaurant de ceder in kruibeke, waar ik ben opgegroeid. Van de afwas ging ik de zaal in en zo groeide de liefde voor horeca.”
– Sofie
De gezonde stress tijdens de shift, het kei hard knallen, dat hechte team… Het idee speelde al snel van ooit een eigen horecazaak te hebben en zo geschiedde.
Eind 2019 kreeg ik de kans Barchel over te nemen & here we are. Met steun van familie en vrienden en met een fantastisch team hebben we corona overleefd; het was vallen maar veel sterker weer opstaan.
Sofie, dat is Barchel. Maar Barchel is zoveel meer; een gouden team maakt Barchel tot wat het nu is.
Sofie nam Barchel over in 2020 van de vorige eigenaars. Een pittige stap, maar nog geen moment spijt gehad!
Homemade soulfood in een eyecandy omgeving.
Barchel, gestart in 2016 met Barchel Centrum en later Barchel Zuid, is nu vernieuwd als Barchel Zuid 2.0 in het Huis aan de Kade. Met ruimte voor 75 personen, een terras en een privéruimte, blijft de kenmerkende Barchel vibe behouden.
We serveren ontbijt en lunch met een twist, van klassiekers zoals eitjes met spek tot creaties zoals huevos rancheros en shakshuka. Onze gerechten variëren van vlees en vis tot vegan, met een focus op vers en lokaal. Barchel biedt homemade soulfood in een prachtige setting: lekker eten in een sfeervolle omgeving, met goede service.